Formildende

Den 50-årige faren til 22-åringen som er siktet sammen med en 21 år gammel kamerat, ble på 1980-tallet dømt for å ha drept sin egen far med 16 knivstikk. 16 år senere skjøt han en 31-åring i sitt eget kjøkken, skriver VG.

Faren soner nå en forvaringsdom i Ila fengsel, og kan slippe ut tidligst neste år. En kamerat av den siktede forteller VG at 22-åringen fikk merkbart større problemer da han som tenåring opplevde at faren ble drapsdømt for andre gang.

Den vanskelige oppveksten og farens voldelige historie kommer til å bli formildende argumenter i en eventuell straffesak etter drapet torsdag i forrige uke.

Likheter

I det siste drapet faren begikk, i 2002, kom det frem i retten at offeret hadde en narkogjeld, og den rettsmedisinkse kommisjonen mente dobbeltdrapsmannen hadde en psykopatlignende lidelse.

Den siktedes forsvarer ønsker ikke kommentere opplysningene overfor VG. 22-åringen skal ifølge politiets nøkkelvitne være den som avfyrte skuddet mot Levi Sørensen.

20-årige Levi Sørensen ble funnet i elva Otra torsdag, skutt og skåret med kniv i halsen. De to siktede meldte seg for politiet i Oslo lørdag. Politiet vil gjøre sine første avhør av de to 21 og 22 år gamle mennene mandag, og senere på dagen vil de bli framstilt for varetektsfengsling i fire uker.

Varetektsfengsling

Mandag morgen sier politijurist Jan Tallaksen i Agder politidistrikt til fvn.no at det ikke vil være noe nytt før tidligst på sen formiddag i dag. En varetektsbegjæring til tingretten blir oversendt i løpet av formiddagen.

De to siktede vil da bli fremstilt for fire ukers varetektsfengsling. Tallaksen håper at de da også kan begynne med å avhøre de to siktede. Politiet er fortsatt ikke ferdig med å undersøke leiligheten som Levi Sørensen skal ha blitt drept i.

— Vi har ikke frigitt den ennå. Det gjenstår fortsatt arbeid på stedet, sier Tallaksen som bekrefter at Kripos skal ha gjort seg ferdige på stedet og reist tilbake til Oslo.