Det mener generalsekretær Thor Øystein Vaaland.

— Ethvert menneske i Norge vet at det å ha en psykisk smerte, er noe som gjelder oss alle, men likevel snakker vi ikke noe om det. At kongelige skulle vært unntatt fra det, ville vært ganske spesielt. Alt som er av åpenhet rundt psykiske lidelser, ser jeg på som positivt. Om det også kan gjelde kronprinsessen så er det desto bedre for saken. Det kan også motivere til økt åpenhet for øvrig i samfunnet, sier Vaaland til NTB.

- Underprioritert

Generalsekretæren i Rådet for psykiske helse setter stor pris på at kronprinsessen har takket ja til å være beskytter for organisasjonen.

— Det er strålende. Det er så flott for vår organisasjon og for et fagfelt som i så stor grad har vært underprioritert i alle år. Psykisk lidende har vært en gruppe som er kommet altfor langt bak i forhold til alle bevilgninger, sier Vaaland.

Informasjon

Kronprinsessen fikk torsdag formiddag en orientering om arbeidet i organisasjonen.

— Hun fikk informasjon om organisasjonen og det arbeidet for psykisk helse som Rådet står for. Det ble også samtaler og lunsj, sier generalsekretæren til NTB.

(NTB)

PSYKISK HELSE: Kronprinsesse Mette-Marit besøkte fredag RÖdet for Psykisk helse i Oslo. Hun ble tatt i mot av styreleder Ole B. Mjøs.
Foto: Scanpix