Nå er begge savnet, bekrefter lensmann Per Otto Myklebust i Herøy overfor Sunnmørspostens nettutgave.

Ytre Herøy ungdomsskule holdt et informasjonsmøte for elevene ved skolestart.

— Her vil vi informere elevene om det vi vet så langt. Jeg har fått informasjon fra rederiet som jeg vil bringe videre og helsesøster vil også være til stede for å samtale med elevene, sier rektoren ved skolen, Sølvi Lillebø Remøy, til smp.no.

Krisegruppen og rederiet vil i fellesskap vil holde et informasjons- og samtalemøte ved Herøy kirke klokken 14. Her vil pårørende og andre få oppdatert informasjon og mulighet til å snakke sammen.

Uhyggelig stemning

Pårørende samlet seg i natt i lokalene til Bourbon-rederiet i Fosnavåg. Ingen visste om de hadde mistet noen av sine kjære.

— Det er en uhyggelig stemning i Herøy i natt, sa en tydelig preget ordfører i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, til Aftenposten.no ved 01.00-tiden.

I natt ble det bekreftet at syv personer var funnet i live etter forliset vest for Shetland. Tre personer er bekreftet omkommet, mens fem personer er savnet.

— De pårørende er samlet i kantinen til Bourbon i Fosnavåg, og er selvsagt sterkt preget av det som er skjedd. De har ennå ikke fått beskjed om hvem som er savnet eller omkommet. De syv som er funnet i live, har fått underrettet sine familier, sa administrerende direktør Trond Myklebust i Bourbon Norway til Sunnmørsposten like over midnatt.

Det ble torsdag kveld opprettet et krisesenter for pårørende i rederiets kantine på Mjølstadneset utenfor Fosnavåg, hvor det er tilkalt helsepersonell og prest. Krisesenteret kan nås på telefonnumrene 70 08 60 21 og 70 08 60 25.

Kriseteam

Et kriseteam bestående av kommuneoverlege, sokneprest, psykiatrisk sykepleier og annet helsepersonell er tilgjengelig for de pårørende.

— Sammen med rederiets folk er vi tilgjengelige for både de pårørende som er her, og de som befinner seg andre steder i landet. Vi fortsetter arbeidet utover kvelden og natten, så lenge det er behov for oss, sier kommuneoverlege i Herøy kommune, Bjørn Martin Åsen.

Om lag 10-15 personer var til stede.

Fjorten av de femten om bord på "Bourbon Dolphin" skal være nordmenn, de fleste av disse fra Sunnmøre og Herøy. Den ene er dansk.

— Cirka halvparten av mannskapet var fra Herøy. Mange var familiefolk, sier lensmann Per Otto Myklebust i Herøy til Aftenposten.no.

Lokalsamfunnet med drøyt 8000 mennesker er sterkt preget av ulykken. De fleste er rammet av tragedien, eller kjenner noen som er det.

Dag Idar Tryggestad
SCANPIX