— Ja, nå har vi lagt skuffelsen over at det ikke fantes noe feriehus for oss i Fjällbacka bak oss, sier Kristin Eikefet på telefonen fra motorveien langs den svenske vestkysten i går ettermiddag.

Til Varberg

Da var de to familiene på vei til Varberg som ligger en times kjøring sør for Göteborg.

Gjennom en osing har de fått leie to sommerhus med plass til hele reisefølget på ti.

Kjetil Ølness fra Søfteland leste om de uheldige familiene i BT i går morges.

Han tenkte straks på sommerhuset han og familien nå har leiet i til sammen 13 somrer og kontaktet utleieren som hadde to sommerhus ledig resten av uken. Gjennom BT ble det så formidlet kontakt med familiene Søvig og Eikefet.

— Jeg håper og tror de vil bli fornøyd med husene de har fått leie, sier Ølness som skryter både av fasilitetene i feriehusene og ferietilbudene som finnes rundt Varberg,

— Nå får ungene oppfylt drømmen sin om å komme til fornøyelsesparken Liseberg allikevel, sier Kristin Eikefet.

Hun legger ikke skjul på at familiene er slitne etter den usedvanlig uheldige starten på ferien.

Medieoppmerksomhet

Litt slitsomt har det også vært med all oppmerksomheten de har fått i mediene. De to dagene de har vært i Sverige, er familiene blitt intervjuet i flere aviser og på flere TV-kanaler.

— Turistkontoret i Fjällbacka sto på for å finne ledige hus for oss i området mellom Strømstad og Göteborg. Men det var umulig midt i ferietiden. Vi var en stund redde for at vi måtte avbryte ferien vår. Ungene ville blitt veldig skuffet, sier hun.

Natt til i går tilbrakte de to familiene i to små hytter på en campingplass.

Nå ser de frem til å få ro noen dager før de forstetter ferien hjemme i Norge.

<b>ORDNET SEG:</b> I går ettermiddag ordnet det seg likevel for de to bergensfamiliene som ble svindlet for feriehusdrømmen i Sverige. De har fått leie to feriehus sør for Göteborg frem til søndag: Fra venstre Hilde Søvig, Henning Søvig, Lene Marie Søvig, Solveig Eikefet, Kristin Eikefet; Camilla Søvig, Håkon Eikefet, Karoline Eikefet og Fredrik Eikefet(foran).<p/>HÅVARD BJELLAND(foto)