— Det føles veldig dramatisk for dem som har ventet i flere år på å hente barna fra Kina, sier Kim Young Kuk, leder i adopsjonsorganisasjonen Verdens Barn. De har besluttet å kansellere den forestående turen til Kina, der femten familier skulle hente sine adopsjonsbarn. Nå er møtet utsatt på ubestemt tid.

— Vi avventer situasjonen. Viruset kan plutselig nå toppen og forsvinne, eller det kan bli langvarig, sier Kim.

Adopsjonsforum har 20 familier som skal reise til Kina i mai. Foreløpig vil de ikke kansellere turen.

— Vi forholder oss til Folkehelseinstituttet, og nekter ingen å reise foreløpig, sier leder i Adopsjonsforum, Ketil Lehland.

Fortvilte foreldre har gitt uttrykk for at de ønsker å reise til tross for smittefaren og mulighetene for å bli satt i karantene.

— Foreldrene vil gå gjennom ild og vann for å hente barna sine. De gir uttrykk for at det ikke spiller noen rolle om de er i karantene eller på et hotellrom, bare de får komme til barna sine. Det er en tung avgjørelse, men noen må ta en avgjørelse, sier Trude Tranvåg Syltevik. Hun forteller at de fleste barna som kommer fra Kina er forkjølet eller har luftveisinfeksjoner. Derfor er det svært sannsynlig at de må være i karantene før de kan forlate landet.

— Det er vinter der nå, og kaldt på barnehjemmene. Mange mangler klær. Av de barna vi hentet forrige gang, hadde alle lungebetennelse eller bronkitt, sier Tranvåg Syltevik.