I en skriftlig søknad til politiet har Gamal Hosein bedt om å få være til stede i begravelsen. Datoen for begravelsen er ennå ikke fastsatt, men Hosein har allerede bedt om å få komme, med politieskorte dersom det er nødvendig, melder TV 2.

Avslag — Vi har etter omstendighetene avslått søknaden hans om å være til stede i begravelsen. Vi kommer verken til å gi ham permisjon eller følge ham i begravelsen, sier etterforskningsansvarlig Jon H. Borgen i Skien politidistrikt.

Etter det TV 2 erfarer har politiet tatt hensyn til at Gry Hoseins familie ikke ønsker at ektemannen skal delta i begravelsen.

— Det tror jeg han kommer til å reagere meget sterkt på, og jeg vil også på hans vegne påklage politiets vedtak til overordnet klageorgan, sier Hoseins advokat, Jan Erik Granmo.

Bedyrer uskyld I avhør mandag ettermiddag fastholdt Gamal Hosein sine tidligere forklaringer. Han bedyrer fremdeles at han ikke har drept sin kone.

— Det er ikke skjedd noen vesentlige endringer i forhold til hans tidligere forklaringer. Hosein fortsetter å bedyre sin uskyld. Det er det jeg har fått høre fra avhørene. Fullstendig rapport får jeg først tirsdag morgen, opplyser Borgen.

Avhøret av Gamal Hosein varte mandag fra klokken 12 til rundt klokken 16. Hans advokat var ikke til stede under avhøret.

— Jeg har ikke hatt kontakt med min klient siden fredag. Det later til at han har stabilisert seg etter funnet av Gry. Han er ved godt mot, og er bemerkelsesverdig sterk psykisk, sier Granmo til NTB.

NTB