• Ja, nå er vi stolte. Et fantastisk resultat, helt utrolig, sier administrerende direktør Mons Aase i DOF ASA.

DOF-konsernet er nå landets største offshoregruppering med 56 skip, seilende og i ordre. En rekke av dem er store avanserte og kostbare konstruksjonsskip.

— Vi har vært heldig med oppkjøpene i Norge og utlandet. Alle de oppkjøpte selskapene leverer bra tall, sier Aase.

Datterselskapet Geo ASA (eier 16 skip) fikk et resultat før skatt på 80,5 millioner. Driftsinntektene steg til 366,3 millioner fra 215,5 millioner. Driftsresultatet doblet seg fra 42,1 til 83,1 millioner kroner.

Aase tror på enda bedre resultater for hele DOF-konsernet videre i år. I første kvartal var fire skip under ombygging og tjente ikke en krone. Videre er flere skip under bygging, noen for levering i år.

Det børsnoterte offshorerederiet DOF ASA i Austevoll økte sitt resultat før skatt fra 33,7 til 173,4 millioner kroner i første kvartal 2005, sammenliknet med tilsvarende i 2004. Rederiet har riktignok økte sin rentebærende gjeld fra 4,1 til 4,7 milliarder kroner, men siden flåten er sikret langvarig og god beskjeftigelse er det liten risiko.

Aase overtar nå også som sjef for datterselskapet Geo ASA etter Hans Gravdal som ikke lenger ønsket å være administrerende direktør.