Politiet leter ikke etter noen gjerningspersoner i saken. Ifølge VG Nett arbeider politiet ut fra en teori om at faren først tok livet av sønnen og så seg selv.

— Den tredje personen som bodde i huset, varslet AMK-sentralen, som igjen varslet oss, sier politioverbetjent Torbjørn Nervik d.y. i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Den 71 år gamle kvinnen, som var mor til den døde mannen og bestemor til gutten, fant de to i sokkelleiligheten i eneboligen de tre delte.

Politiet mottok meldingen om dødsfallene klokken 7.30 mandag morgen.

Observasjoner

I tillegg til at kvinnen som meldte fra, er inne for å forklare seg for politiet, sier Nervik at de ønsker å høre fra folk som har vært i området rundt eneboligen på Svehaug, sørøst i byen, mellom søndag kveld og mandag morgen.

— Vi har sagt at vi er spesielt interessert i observasjoner fra klokken 18 søndag kveld og utover, sier politioverbetjenten, som har koblet Kripos inn i etterforskningen.

Obduksjon tirsdag

Politiet har foreløpig igjen konkrete opplysninger om når gutten og faren hans døde. Han hadde heller ingen opplysninger om hva som hadde skjedd forut for dødsfallene.

Krimteknikere jobbet mandag kveld på åstedet. Trolig vil de to døde bli sendt til obduksjon tirsdag.

— Foreløpig etterforsker vi dette som to mistenkelige dødsfall. Så langt har vi ingen teori om hva som kan ha skjedd. Vi håper å vite litt mer litt utpå dagen tirsdag, sier politioverbetjenten.

Gutten har synlige skader, ifølge Aftenposten.no, men politiet har ikke villet kommentere disse opplysningene.

Kriseberedskap

Haugesund kommune har iverksatt kriseledelse etter dødsfallene, og det er gitt beskjed til medelever av den døde gutten og elevenes foresatte.

— Vi jobber etter vår kriseplan. Vi har også hatt kontakt med skolen, som har satt i gang en sorgplan, forteller rådmann Odd Henry Dahle til Haugesunds Avis.