For snart en måned siden gjorde Gaute Beckett Holmslet et funn han ikke kommer til å glemme med det første.

Som han tidligere har hatt for vane om han ikke fikk spist frokost før jobb, hadde han også denne morgenen tirsdag 18. juni kjøpt med seg en Go'morgen-yoghurt fra Tine med skogsbærsmak.

Men denne gangen var smaken en helt annen, skriver Aftenbladet.

Rottekinn i kornblandingen

Det var nemlig ikke en yoghurt av den vanlige sorten Holmslet hadde foran seg på pulten.

— I yoghurten fant jeg deler av en importert svartrotte. Mest sannsynlig var det kinnet til rotten med værhår stikkende ut, som havnet sammen med rosinene i yoghurtens kornblanding, forteller stavangermannen som er bosatt i Oslo der han jobber som journalist for Dinside.no.

Det viste seg nemlig at denne rottedelen hadde funnet veien til kornblandingen i Homslets yoghurt før den kom ut i butikkhyllene. Homslet fikk imidlertid ikke øye på delen før han blandet kornblandingen med yoghurten, og så en merkelig hårete «klump» stikke opp fra frokosten sin.

Gjenstanden var relativt stor med flere centimeter lange hår stikkende ut.

rottefragment.jpg
PRIVAT/STAVANGER AFTENBLAD

— Jeg så først noen hår som stakk opp, og tenkte: Dette kan umulig være en god ting, sier han til Aftenbladet.

Hentet med budbil

Holmslet tok raskt kontakt med Tine, som sendte en budbil for å hente «klumpen». Etter det har han fått flere telefoner og henvendelser fra Tine som har forsikret han om at det blir gjort noe med funnet.

— De har fulgt meg opp hele tiden og gitt meg informasjon om saken, og sagt at den har hatt høyeste prioritet, sier han.

Et stort apparat ble satt i sving for å finne ut hva det kunne være som hadde forvillet seg i Holmslets yoghurt. Og da Tines eget laboratorium måtte se slaget tapt, ble funnet sendt videre til Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Selv om rottefunnet i yoghurten skjedde for snart en måned siden, har ikke Holmslet hatt noe behov for å kjøpe seg flere yoghurter om han ikke har tid til å få i seg frokost før jobb.

— Jeg ble litt kvalm, og fikk ikke lyst på noe særlig å spise resten av dagen. Det var en merkelig og ubehagelig opplevelse, sier han og legger til at han ikke har kjøpt en Go'morgen-yoghurt siden det svært bisarre rottefunnet.

Oppdatert på Facebook

Holmslet sine Facebook-venner har til stadighet fått oppdateringer om «klumpen» han fant i yoghurten, og noen av dem har spekulert i hva dette kunne være.

— Noen av dem har spurt seg om hvor resten av rotta befinner seg, forteller han.

OgsåDagbladetskrev en sak om funnet før det var kommet et svar fra Tine om hva dette faktisk var.

Men tidligere i dag fikk Holmslet dommen, da svaret fra Tine endelig kom. Klumpen er en del av en svartrotte, en art som ikke lenger finnes i Norge. Den finnes derimot i et land der en av Tines underleverandører holder til. Tine har sjekket opp i hvor denne har kommet seg inn, og har ifølge Holmslet funnet ut hvilken kornblandingssekk som er den skyldige.

— De sier de aldri har vært borti lignende og har lagt seg flat og unnskyldt seg, jeg får også en kompenasjon. Men det blir ikke et års forbruk av yoghurt akkurat. De gav meg et gavekort på Billettservice,og sa at jeg fortjente en god opplevelse etter å ha opplevd en så dårlig en, sier han.

Får kompensasjon

— Selv om det har tatt tid, har Tine vært flinke og profesjonelle. Dette er selvsagt enkeltstående tilfelle, og ikke noe som skjer så ofte, men det blir nok en stund til jeg spiser Go'morgen-yoghurt igjen, legger han til.

Kommunikasjonsrådgiver Tove Iversen i Tine kan bekrefte at «klumpen» i yoghurten til Homslet var en del av en svartrotte.

— Etter at vi fikk analysen som vi etterspurte av NINA, har vi vært i kontakt med våre underleverandører og funnet ut at dette fremmedlegemet mest sannsynlig har kommet seg inn i en sekk med kornblanding et sted i Sør-Europa. Denne sekken er tatt hånd om, og vi har etter denne saken skjerpet rutinene samt kravene til våre underleverandører, sier Iversen og legger til at dette tilfellet kun er snakk om en engangshendelse.

— Det er beklagelig at dette skjedde, men av og til ting skjer ting som ikke skal skje, sier hun til Aftenbladet.