Ifølge påtalemyndigheten var det ballettdanseren som nå er tiltalt for overlagt drap, som tok bildet av kvinnen etter at han hadde drept henne. På rommet til den tiltalte 21-åringen ble det også funnet en tursag og gummihansker.

Kriminalteknikeren kunne i retten fortelle at de på veggene i ballettdanserens rom så bilder av kjente seriemordere som Ted Bundy og Jeffrey Dahmer, samt masker med dødninghoder.

— På rommet hans fant vi også to bilder av tiltalte i mørke klær med henholdsvis en øks og en motorsag i hånden, fortalte kriminaltekniker Helge Ludvigsen i retten onsdag.

På 21-åringens mobil var det et deksel med et dødninghode foran og et skjelett på baksiden.

Flere av 21-åringens tidligere kolleger i ballettensemblet, samt tidligere lærere, vitnet onsdag i retten. De ga alle den tiltalte gode skussmål. Ingen hadde sett noen voldelige tendenser, og samtlige beskrev ham som en rolig, stille, omsorgsfull, litt innadvendt person. Vitnene mente at han hadde hatt et godt og nært forhold til familien sin.

En ballettdanser sa at 21-åringen hadde snakket åpent i ensemblet om at han brevvekslet med seriemorderen Dennis Nilsen.

(NTB)