• Jeg kunne ikke forstå hvor lyden kom fra, sier musikkstudent Susanne Vindal.

Musikkstudent Susanne Vindal skulle ut med søppel da hun hørte svak mjauing.

— Jeg kunne ikke forstå hvor lyden kom fra. Jeg lette litt rundt før jeg kom på å åpne lokket på bossdunken for papir, og der så jeg rett ned på en pjusket katt, sier vindal til aftenbladet.no.

Kattedramaet skjedde i Løkkeveien 44 i Stavanger, og Susanne Vindal blir arg bare hun tenker på hva katten må ha opplevd før hun fant den tirsdag formiddag. Hun er glad de klarte å redde katten før bossbilen kom.

Hoppet vettskremt ut

— Da jeg løftet opp lokket, pilte den vettskremt ut og virret rundt i oppgangen før den hoppet opp i fanget og ville ha kos. Verken hun eller de andre medstudentene som bor i oppgangen, vet hvor lenge katten har vært i bossdunken. Siste gang de så katten, eller rettere sagt kattungen, var kvelden før.

Tungt lokk

For en ting er sikkert, mener Susanne Vindal: Katten kunne aldri ha kommet ned i spannet på egen hånd. - Noen må ha kastet den i den grønne dunken for papiravfall. Dette er en stor dunk med et tungt lokk. Og hun får støtte fra venninnen og medstudent, Linn Iren Bjerknes.

— Katten må ha vært i dunken noen timer, for pelsen var lurvete og katten virket helt forvirret da den slapp løs.

Nå er de blitt ufrivillig katteeiere. Men de håper på at eieren vil melde seg.

Kjælen huskatt

-Dette er en jentekatt og den er trolig rundt seks måneder gammel. Den virker veldig kjælen. Det er derfor tydelig at den er en huskatt. Vi har aldri sett den før den plutselig dukket opp i nabolaget sist uke. Den virket sulten og kontaktsøkende.

Til slutt begynte naboungene å mate den.

— Den var kjempesulten og spiste opp en hel boks med kattemat, forteller 10 år gamle Thea Pandur Pedersen.

Musikkstudentene tror at noen kan ha mistet katten sin, ellers så er det noen som bare har dumpet den i nabolaget. Og så har noen igjen kastet den i bossdunken, sier Linn Iren Bjerknes.

Kanskje kopi av engelsk bossstunt

Asja Pandur bor i naboleiligheten til musikkstudentene, og hun ser ikke bort fra at noen kanskje har foretatt det samme stuntet som den engelske damen, Mary Bale, gjorde da hun kastet en katt i bossdunken sist august. Det hun ikke visste, var at hendelsen ble fanget opp av et videokamera og spredt over hele verden.

— Kanskje de ville teste ut reaksjonene i Stavanger, antyder Asja Pandur.

Nå har hun og musikkstudentene bestemt seg for å dele på katteholdet i fremtiden. Men de håper virkelig at eieren melder seg slik at han eller hun kan få katten sin tilbake.