3-400 cannabisplanter ble oppdaget i bolighuset, som ligger litt utenfor sentrum av byen. Boligen var utleid.

– En mann av vietnamesisk opprinnelse ble pågrepet på stedet, opplyser Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Nummer 15 Dette er den 15. cannabisplantasjen som er funnet på Østlandet i løpet av kort tid. Bare denne uken er det funnet tre plantasjer i henholdsvis Nome i Telemark, Roverud i Hedmark og Fredrikstad i Østfold.

Politiet på Kongsberg gikk til aksjon på bakgrunn av opplysninger som kom frem etter at en annen mann ble pågrepet i Oslo.

– Vi har grunn til å tro at sakene den siste tiden kan knyttes til hverandre, sier operasjonslederen.

Vietnamesisk bakgrunn I flere av sakene er det personer med vietnamesisk bakgrunn som er siktet.

Mannen som ble pågrepet på Kongsberg vil bli avhørt i løpet av søndagen.

– Vi venter på tolk, men vi har også vietnamesiskspråklige i politidistriktet, og håper å komme i gang med avhørene så snart som mulig, sier Hagen.

E-verket på Kongsberg ble også tilkalt, ettersom det skal ha vært tjuvkoblet strøm til boligen.

– Det var stor fare for brann på grunn av koblingene, sier Hagen.

Politiet vil mandag vurdere om mannen skal framstilles for varetekt.

Kripos bistår Fem politidistrikt arbeider nå med å etterforske sakene. Kripos bistår i arbeidet med å rulle opp nettverket.

– Vi ser at det er mange saker og at flere av sakene har likhetstrekk. Vi har involvert oss på den etterretningsmessige delen av dette for å se på sammenhengene mellom sakene, sier Atle Roll-Mathiesen, leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos til Aftenposten.

– Profesjonelle plantasjer Norsk politi har trolig aldri tidligere avslørt cannabisdyrking i et slik omfang.

Flere av boligene som er funnet var leid ut. Politiet beskriver stedene som profesjonelt drevet cannabisplantasjer, hvor husene er ombygd til et slags drivhus. I flere av sakene er det pågrepet en person på stedet, som har fungert som gartner for virksomheten.

Politiet arbeider med å finne dem de mener er bakmennene.

POLITIET