En person ble funnet død i landingsunderstellet på morgenflyet til KLM som landet på Schiphol i Amsterdam torsdag morgen. Personen ble funnet klokken 08.15.

Det melder den nederlandske avisen De telegraaf.

Vet ikke identiteten

Det statlige politiet er koblet inn i for å etterforske saken. Så langt vil ikke politiet gi noen detaljer om liket.

— Vi vet ikke hvem dette er. Det skal vi undersøke, sier en talsmann for politiet til avisen.

Det ble først opplyst at liket ble funnet i et fly fra Trondheim lufthavn Værnes, men dette skal ikke stemme.

— Flyet kom fra Torp, og politiet i Sandefjord vil ta over saken, sier lufthavnsjef Lasse Bardal til adressa.no.

Det som kan være årsaken til misforståelsen er IATA-koden (International Air Transport Association). Det er en flyplasskode som består av tre bokstaver og som identifiserer alle flyplasser i verden. Trondheim har koden TRD , mens Sandefjord har TRF .

Leder for etteforskningsseksjonen ved Sandefjord politistasjon, Merete Torp Nilsen, sier til adressa.no at det nå jobbes med å finne ut om personen kom seg på flyet på Torp.

— Vi fikk melding kvart over åtte at en person på et fly fra Torp var funnet død. Vi sjekker blant annet overvåkningsvideoer for å finne ut om personen er kommet på her, sier hun.

Etterforskes av politiet

KLM bekrefter til adressa.no at de har funnet en død person.

— Jeg kan bekrefte at en død person er funnet i et KLM-fly. Nederlandske myndigheter etterforsker nå saken, og vi henviser til dem for videre spørsmål, sier pressetalsmann Joost Ruempol i KLM til adressa.no.

Det var ifølge øyenvitner et KLM Cityhopper-fly.

Det spekuleres i om det kan dreie seg om en blindpassasjer. Avisen de Telegraaf viser til at det hender at blindpassasjerer gjemmer seg i landingsunderstellet på et fly, med tragisk utfall. Som oftest dreier det seg da om asylsøkere eller flyktninger.