Den 42 år gamle forretningsmannen erkjente i retten straffskyld for anklagene om legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot en 24 år gammel mann, melder Avisa Nordland.

24-åringen skal i august i fjor flere ganger ha brutt seg inn i biler utenfor bilskadesenteret der domfelte er medeier og daglig leder. I frustrasjon over at politiet aldri gjorde noe, bestemte 42-åringen seg for å pågripe tyven selv, og ta tilbake tyvegodset.

Torsdag 31. august i fjor oppdaget han og to medtiltalte 24-åringen. De fulgte etter ham, og fant ham i et hus som sto tomt. De tok seg inn i huset, og domfelte kom i et basketak med 24-åringen som han i retten beskrev som svært vilt.

Forretningsmannen innrømmet å ha slått 24-åringen en rekke ganger, blant annet med en mobiltelefon rett i ansiktet, slik at han knakk nesen. Han holdt også en ledning mot halsen hans.

Broren til domfelte og en kamerat skal ha hjulpet ham med å holde 24-åringen fast. De to er tiltalt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter.