— Det er riktig at han er avhørt på nytt av Kripos, men jeg ønsker ikke å gå ut med noe av innholdet i avhøret, sier aktor, statsadvokat Olav H. Thue, til NTB torsdag ettermiddag.

Han medgir at grunnen til det nye avhøret er det som skjedde i retten onsdag, da Kirkemo hevdet å vite hvem som står bak trippeldrapene, men plutselig nektet å si det.

Etter det NTB har grunn til å tro var det en samtale med en av aktorene i en pause som var den utløsende årsaken til at Kirkemo gikk tilbake på sitt løfte til rettens formann. Kirkemo lovte nemlig å komme med navn - etter nevnte pause.

Tatt parti

Og mens sønnen torsdag satt i politiavhør vitnet faren, Sverre Kirkemo, i lagmannsretten. Gjennom å ta parti for en av døtrene, Kristin Kirkemo Haukeland, og samtidig nagle den andre, Veronica Orderud, til trippeldrapssaken, åpner han døra inn til en bitter familiekonflikt på vidt gap.

Alt dette gjør Sverre Kirkemo selv om han kan nekte å fortelle noe som helst i retten som kan skade hans egne døtre.

- Ikke ønsket

Kirkemo lot det klart skinne igjennom at han støtter sin biologiske datter Kristin, mens hans eks-kone, Bodil Kirkemo, støtter Veronica, som Sverre Kirkemo er adoptivfar til.

— Jeg har vært mye på Orderud gård. Jeg var der ofte to, tre dager i uken, og tok ut ferie i forbindelse med vår - og høstonna for å jobbe på gården. I juni 1999 fikk jeg beskjed om at jeg ikke er velkommen lenger, sa Kirkemo.

Han hevdet at grunnen er åpenbar.

— Per og Veronica er de to eneste som ikke har kunnet si til meg at de ikke har noe med drapene å gjøre, sa Kirkemo.

- Hysj, hysj

54-åringen beskrev videre Orderud-familien som en svært lukket enhet hvor man i praksis aldri snakket om indre forhold med andre, og hvor Kirkemo-familien ikke er velkomne når Orderud-familien samles.

— Veronica fortalte meg imidlertid litt om det som skjedde der, blant annet at Kristins sønn skulle arve henne og Per, sa Kirkemo.

Han fortalte videre at trippeldrapssaken ikke var tema på Orderud gård. Det var hysj, hysj.

— De trodde de ble overvåket. Per ble rasende forbanna om jeg tok opp drapene. Da løp han opp i 2. etasje. Veronica likte det heller ikke, sa Kirkemo, og viste til at begge to var mest opptatt av de daglige gjøremålene.

— Veronica var fokusert på hva hun skulle ha til middag, mens Per lurte på hva han fikk til middag.

Sverre Kirkemo fortsetter sin forklaring når retten settes fredag, og da kommer han trolig også mer inn på hvorfor han mener Kristin Kirkemo Haukeland er uskyldig.

(NTB)