To redningsskøyter, brannvesenet i Mandal og et Sea-King-helikopter ble sendt ut etter nødmeldingen fra en båt med fire.

Samtlige ble reddet av «Hvaler» — i absolutt siste liten, ifølge Redningsselskapet.

FARSUND:

Pedersen hadde da ennå ikke fått sikker posisjon på havaristen. Også redningsskøyta «Hvaler», med base i Mandal, var på vei ut.

En tipser forteller til fvn.no at et Sea King-helikopter er på vei til stedet, der en båt med fire personer skal ha gått på grunn.

Da fvn.no klokken 20.40 var i kontakt med de to redningsskøytene, var det fortsatt uklart hvor havaristedet er.

På holme

— Vi leter etter en en båt med fire om bord - to voksne og to barn. Den siste meldingen var at de skulle prøve å ta seg i land på en holme. Og at de ville miste kontakten - han hadde ikke mobil, sier operatør på Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS).

Han bekrefter at et Sea King-helikopter, «Ægir», «Hvaler» og brannvesenet i Mandal er sendt ut.

Vanskelig søk

Posisjonen var en tid usikker, ifølge HRS. Like etter ble den nærmere angitt:

— Stedet er mellom Mandal og Ryvingen. Det er tett tåke - og et stort område å søke i, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder-politiet klokka 21.

Like etter ble de fire reddet av «Hvaler».

Saken fortsetter under bildet

— Vi har fått dem om bord nå, opplyste mannskapet 21.15.

Dårlig sikt

Båten skal ha gått på grunn på Kråka, like øst for Slettingen. Det er uvisst hva som var årsaken til grunnstøtingen.

— Men vi har fått meldinger om 50 meter sikt, så det kan ha vært grunnen, sier operatør på HRS.

Redningsskøyta "Hvaler" og "Ægir" har nå lagt til kai i Mandal. Med ulltepper rundt seg, ble de fire hjulpet inn i ventende ambulanser. Ifølge fvn.nos reporter på stedet, virket de etter forholdene i god form.

- I siste liten

— Skipperens lokalkunnskap var avgjørende for at vi fant familien, og det var absolutt i siste liten, sier bestmann omord på RS "Hvaler", Alf Løkken i en kommentar på Redningsselskapets hjemmeside. Han forteller at familien hadde gått rett på skjæret med en 42 fots Princess. Kvinnen hadde klatret i land på skjæret, mens mannen og de to barna, en gutt og en jente i 10-12 års-alderen, var igjen om bord.