«Slakteriene har tidligere ropt ulv, ulv og spådd både dyre julemiddager og mangel på kjøtt. Denne gangen er det alvor. Vi er usikre på om det blir nok til alle, opplyser markedssjef Torgeir Lund i Gilde Norge.»

Verdens Gang 29. september 1999

«Har du ikke sikret deg pinnekjøtt ennå, må du kanskje spise pølse på julaften. Mange butikker i Bergen er helt tomme for saueribbe.»

Bergens Tidende 21. desember 2001

«Evanger Pølsefabrikk har laget 5000 færre pinnekjøttmiddager enn normalt. Daglig leder Arnstein Århus sier:

— Noen vil nok få tak i pinnekjøtt. Men mange må belage seg på å spise svineribbe i stedet. Mitt inntrykk er at alle sliter med å få tak i nok lam. Det er katastrofe, sier han.»

NRK Hordaland 30. september 2003

«Pinnekjøttprodusentene sliter med å få inn nok lam til slakting og den forsinkede produksjonen kan gjøre at det kan bli mangel på den tradisjonsrike julematen.»

Aftenposten 6. oktober 2003

«Produsentene sliter med å få inn nok lam til slakting og resultatet kan bli mangel på den populære julematen. Det ser litt mørkt ut nå, sier markedssjef i Gilde Vest, Per Skåland til NRK.»

Dagbladet 6. oktober 2003 (siterer NRK)

«Sein lammeslakting på grunn av den milde vinteren gjør det vanskelig å få årets pinnekjøtt ut i butikkene i tide.»

NTB 1. desember 2006

«For øyeblikket er det vanskelig å imøtekomme den økende etterspørselen. Dette betyr at enkelte kunder ikke får så mye pinnekjøtt som de ønsker når de ønsker det, sier Nina Sundqvist i Notura.»

Nationen 2. desember 2006

«Det blir kamp om årets pinnekjøtt. Den norske produksjonen av sau og lam er i fritt fall.»

Haugesunds Avis 24. september 2007

Produktsjefen hos Voss Kjøttindustri, Arne Merkesdal, er sitert på følgende spådom i en reportasje med tittelen «Tomt for lam»: Merkesdal legger til at det vil bli mange som ikke får pinnekjøtt til julemiddag i år.

Bergensavisen 7. november 2007: