Tidligere i dag sa politiet at forespørselen om å få tilgang til den savnede Sigrid Schjetnes Facebook-profil var blitt avslått, skriver Aftenposten.no.

— Vi har fått et foreløpig nei fra Facebook, sa etterforskningsleder Hanne Kristin Rohde på pressekonferansen klokken 13 i dag.

Gir aldri ut brukernavn og passord

Det bestrides nå av Jan Fredriksson, Facebooks talsmann i Skandinavia.

— Vi ga den første informasjonen til politiet bare minutter etter deres første henvendelser. Da gjaldt det IP-adressen hennes, sier Fredriksson.

Fredriksson opplyser at Facebook ikke leverer ut brukernavn og passord til profiler.

— Det gir vi aldri ut til noen. Men vi har egne eksperter som i samarbeid med politiet utleverer all relevant informasjon. Det har de gjort, og det fortsetter de å gjøre nå, sier Fredriksson.

Han har selv fulgt med på forsvinningssaken. Fredriksson forteller at Facebook har en avdeling kalt «Law enforcement relations», basert i Irland.

- Vil naturligvis hjelpe

Denne kommunikasjonskanalen er opprettet nettopp for at politiet skal ha en direktelinje i tidskritiske saker, for eksempel når liv står på spill.

Han understreker at Facebook har et sterkt ønske om å bistå politiet i å finne Schjetne.

— Det viktigste er å finne denne jenta. Finnes det ledetråder vil vi naturligvis hjelpe til. Hvis politiet oppfatter at de ikke har fått alt, må de kontakte oss via denne kanalen, og så vil Facebook agere utfra det, sier Fredriksson.

- Hvorfor sa politiet da at de hadde fått avslag fra Facebook?

— Jeg vet ikke bakgrunnen for det. Det kan være at de hadde forventet å få informasjon tidligere, eller at noe av det som er sendt over ennå ikke hadde kommet frem, sier Fredriksson.

Politiet undersøker saken

Politiet opplyser at de undersøker saken nærmere, og at de foreløpig ikke har noen ytterligere kommentarer når det gjelder tilgangen til Schjetnes Facebook-profil.