Mandag gikk lederen i Oslo Ap, Bjørgulv Froyn, ut og sa at det blir vanskelig for Ap å fortsette i regjering dersom oppslutningen blir som ved dagens meningsmålinger. Resultatene ligger i dag stort sett på mellom 25 og 27 prosents oppslutning.

-Med så lav oppslutning bør Ap tenke på en eventuell koalisjon med Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, sier Froyn til NRK.

Større enn H -Ap må bli større enn Høyre for at det skal være noe tydelig alternativ, slår lederen i Hedmark Ap, Reidar Åsgård, fast overfor NTB.

-Her i Hedmark har vi hele tiden hatt i bakhodet at vi kan komme i en situasjon der Ap må samarbeide med noen, enten i form av avtaler i Stortinget eller til og med i regjering. I utgangspunktet går jo alle partiene til valg på sine egne alternativ, men det er ingen tvil om at Sp og SV ligger oss nærmest, fortsetter han. Åsgård mener at det er ulogisk å tenke seg noen andre samarbeidspartnere.

-Etter det som er skjedd i valgkampen, vil et samarbeid med høyresiden være å jukse velgerne aldeles, konkluderer han.

Slåss for oss selv Den gjengse oppfatningen blant fylkeslederne er at de driver valgkamp for å få størst mulig oppslutning om partiet. Debatten om regjering eller ikke vil de utsette til etter valget.

-Jeg har ikke den type tanker. Vi satser på å få størst mulig oppslutning. Ap har vist at partiet kan regjere i mindretall, og det ønsker vi primært å fortsette med. Før valget er debatten om smertegrenser parkert, sier lederen i Nordland Ap, stortingsrepresentant Odd Eriksen til NTB. Han vil imidlertid ikke ha noen problemer å samarbeide med SV etter valget dersom situasjonen skulle tilsi det.

-SV er jo en del av familien, sier han. Leder i Vestfold Ap, Sonja Mandt Bartholsen, sier at partiet driver valgkamp.

-Vi satser på å gjøre det så godt som mulig. Her jobber vi for fullt for å sikre fortsatt plass for Dag Terje Andersen, sier hun.