Tallenes tale fra Norsk Gallups månedlige statistikk over leserne på nettet, forteller at bt.no er den store vinneren på nettet. Ingen andre nyhetssteder på nettet kan matche bt.no's vekst på 106 prosent det siste året.

Nummer to på listen er Fredrikstad Blad, som øker med 73 prosent. NRK.no kan notere seg for en pen vekst på 71 prosent det siste året.

— Dette er resultatet av knallhard jobbing fra en veldig god stab i bt.no og fra hele redaksjonen i Bergens Tidende, sier nettredaktør i bt.no, Tor Arne Fanghol, som er strålende fornøyd med de siste tallene fra Norsk Gallup.

- Leverer de folk vil ha

— Flere og flere oppdager at de finner det siste nye på bt.no. Samtidig har vi en del moro og nyttige tjenester. Vi har god uttelling på underholdningstjenestene våre, forklarer Fanghol.

— Vi leverer det folk vil ha. Vi har en rask og god nyhetsoppdatering, der kvaliteten på innholdet likevel ikke ofres på hurtighetens alter, supplerer Bergens Tidendes sjefredaktør Einar Hålien.

- Nyhetene drar

— Sånn som trafikken er nå, men det er klart at årstallene er preget av at vi har skattelistene ute på sidene våre. Men det som først og fremst drar er nyhetstjenesten, mener nettredaktør Fanghol.

Grunnet sommerferie opplevde så å si alle nettstedene en nedgang i trafikk i juni, sammenlignet med mai. De fem største nettstedene har alle en tilbakegang på mellom 10 og 14 prosent.

Godt juni-resultat

bt.no noterte seg også her for et sterkt resultat med 361 000 unike brukere i juni, det er en tilbakegang på 4000 eller fattige én prosent.

Sterkest vekst fra mai til juni kan Bergensavisen notere seg for. De øker med 19 prosent, men så hadde våre kollegaer i Christian Michelsens gate mye å ta igjen etter en miserabel mai måned med store tekniske problemer.

VG Nett er fortsatt klart størst på nettet og var eneste som passerte to millioner unike brukere i juni.

bt.no øker og øker. Veksten det siste året er på hele 106 prosent!