Anne Ånstad, NTB

— Alle de 800 gjestene i domkirken, inkludert prins Charles og flere andre tronarvinger med kjærlighetsproblemer, vet at Haakon og Mette-Marit staket ut en ny, befriende måte å være kongelig på, skriver New York Times.

Som hos mange andre omtales kronprinsbryllupet også i USA som et eventyrbryllup, og Mette-Marit som Askepott som fikk prinsen, til tross for sin helt vanlige bakgrunn og ville fortid. At nordmennene ser ut til å ha gått fra en smule tvil til enorm begeistring for paret, blir også lagt merke til.

Los Angeles Times skriver at kronprins Haakon giftet seg med "en tidligere villstyring og enslig mor, og brakte dermed den velkjente liberale skandinaviske livsstilen inn i det kongelige slott". Reporteren bemerker også at bildene fra eventyrbryllupet lørdag undergraver alle mødres advarsler til sine døtre, om konsekvensene av å få et dårlig rykte.

Utsvevende De amerikanske mediene som skriver om bryllupet, er alle opptatt av Mette-Marits tidligere utsvevende liv, og at hun selv i intervjuet onsdag innrømmet dette for en hel verden. De skriver også om at faren til den nye kronprinsessens sønn er dømt for narkotikaforbrytelser.

— Selv for de fargerike nordmennene er narkotika ikke akseptabelt, sa CNNs reporter i et lengre innslag som ble sendt søndag. Reporteren trekker dessuten fram at det å være enslig mor eller å bo sammen før bryllupet slik de to har gjort, ikke vekker oppsikt i liberale Oslo, hvor dette er helt vanlig.

- Første stesønn - Men med Høibys fire år gamle sønn fra et tidligere forhold, er det første gang en europeisk tronarving får en stesønn, skriver Los Angeles Times.

CNNs kanal Headline News omtalte bryllupet kort lørdag, og viste bilder fra kirken. De la vekt på at Mette-Marit er enslig mor med bakgrunn som kelner.

— Men til tross for noen hevede øyenbryn i begynnelsen, feiret nordmennene stort lørdag, het det.