— Det er sannsynlig at de får flytte hjem i dag, men endelig beskjed blir gitt på en pressekonferanse i ettermiddag, sier politimester Arne S. Karoliussen til NTB onsdag.

Pressekonferansen skal holdes klokken 16. Ved siden av informasjon til de nesten 300 evakuerte vil politiet også informere om arbeidet med å få hentet ut de fem omkomne.

Det er uansett klart at det ikke vil bli satt i gang leting etter de omkomne før tidligst torsdag.

— Innsatsstyrken fra Oslo Brannvesen er i full gang med planleggingen av dette arbeidet, men vet ennå ikke når de kan sette i gang, sier Karoliussen.

Skjøt hull

En skarpskytter fra politiet løsnet onsdag ettermiddag skudd mot gasstanken under den sammenraste bygningen i Ålesund. Operasjonen var ifølge politiet vellykket.

Skuddet ble løsnet klokken 13.18 og ble avfyrt med en vanlig rifle. Det ble umiddelbart etter satt i gang undersøkelser og gjort målinger for å avklare om det lekket gass.

— Operasjonen var vellykket og det er hull i tanken. Ingen gass siver ut og vi fyller nå nitrogen på tanken for å nøytralisere propanen som måtte være tilbake, sa innsatsleder Svein Harsjøen i politiet kort tid etter aksjonen.

Det skal også fylles vann på den 6 til 8 millimeter tjukke propantanken før eksplosjonsfaren er nøytralisert.

Gasslommer

Det ble tent 50 fakler i området rundt propantanken i tilfelle gasslekkasje. Dersom gass lekket ut ville faklene antenne gassen. Det var like etter aksjonen ingen synlig flamme fra 200 meters hold, men gasslukten var merkbar.

I løpet av dagen skal det også fylles nitrogen i gasslommer i den sammenraste bygningen.

SKJØT HULL: Bildet er tatt umiddelbart etter at en skarpskytter fra politiet skjøt hull på gasstanken under det sammenraste huset i Fjelltunvegen i Ålesund.Det var høy beredskap i forbindelse med operasjonen, som var vellykket.
Scanpix