Det opplyser politiet i Kristiansund til NTB.

— Ja, det er alt som tyder på det. Når røyken legger seg, og det har den delvis gjort, er det ingenting i veien for at de kan flytte hjem igjen, sier vaktsjef Harald Rønning ved Nordmøre politidistrikt til NTB.

I alt ble 77 personer evakuert fra hjemmene sine. 27 personer fra Sjursvika på Innlandet ble evakuert på grunn av brann- og eksplosjonsfare, mens 50 personer fra Nordlandet ble evakuert på grunn av giftig røyk som kom inn over husene. Blant de evakuerte var også flere flyktninger.

Brannmannskap drev hele natt til lørdag med etterslokking av storbrannen, som ble meldt ved 18.40-tiden fredag. Lofotkompaniets lagerbygg på Lossiusbrygga var det første som ble offer for flammene. Siden spredte ilden seg til tre andre bygninger i bryggekomplekset. På grunn av kraftig vind tok det også fyr i fem eller seks bolighus på Nordlandet, som ligger på den andre siden av det 200 meter brede Marcussundet.

Bygningene i bryggekomplekset er fullstendig nedbrent, opplyser brannvesenet.

— Nå arbeider vi med etterslokking. Det vil vi gjøre utover hele lørdag, sier Ole Kanestrøm ved brannvakta i Kristiansund til NTB.

(NTB)