For å hindre at tekniske spor ble ødelagt i trapperommet hvor en mann ble funnet død i Haugesund søndag morgen, ble beboerne i bygningen evakuert med en lift.

Politiet etterforsker det de betegner som et mistenkelig dødsfall etter at mannen ble funnet død nederst i en trapp i en bygård med kommunale leiligheter. Politiet fikk melding om funnet av mannen litt etter klokken 9.

Til obduksjon

— Vi er i ferd med å avslutte åstedsarbeidet for i kveld, og avhørene pågår, opplyste operasjonsleder Knut Lyngholm i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB ved 19-tiden.

Han sier politiet tror de vet hvem den omkomne er, men at den endelige identifiseringen ikke blir klar før mandag formiddag etter at mannen er obdusert. Derfor er heller ikke pårørende varslet, og Lyngholm vil ikke gå ut med noe navn på den døde.

— Han har et utenlandsk navn, men dette er ikke en person vi har noen spesiell kjennskap til, sier operasjonslederen, som ikke vil si noe nærmere om hvilken nasjonalitet den døde mannen har.

Vurdering mandag

Politiet sier de ikke har noen konkrete holdepunkter som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Mandag ettermiddag vil de vurdere resultatet av obduksjonen, tekniske undersøkelser og det som kommer fram i avhør. Basert på den samlede kunnskapen vil de avgjøre om det er grunnlag for å etterforske saken nærmere.

— Han kan ha falt, og han kan ha havnet der på annet vis. Dette må vi forsøke å ta rede på, men vi holder alle muligheter åpne, sa Svein Roald Vikse hos politiet tidligere på dagen.

Kommunegården består av leiligheter som tildeles av Haugesund kommune. (©NTB)