På tredje døgnet er han og kona Gerd evakuert fra boligen sin i Borgundvegen 70 i Ålesund, om lag 150 meter nedenfor den sammenraste boligblokken i Fjelltunvegen.

Ekteparet var i byen onsdag. Da de skulle hjem, var området nedenfor huset deres avsperret av politiet. De har ikke vært inne i huset siden de forlot det om morgenen sist onsdag.

Les også: — Så ut som et bombenedslag

Les også: - Raste ned en hel etasje

Samme klærne

– Vi har ingenting annet enn det vi står og går i. Vi har kjøpt oss noe undertøy og sokker, men dersom dette varer i flere dager, må vi nok på byen og handle mer klær. Litt dumt er det, for skapene hjemme er fulle, sier ekteparet til NTB ved frokostbordet på Rica Parken.

Se video: Det brenner ennå i Ålesund De har flyttet hjem til broren til Arne, som også bor i Ålesund, men har valgt å spise alle måltidene på hotellet. Til helgen får broren besøk, og da må de finne seg et annet sted å bo. De håper helst at de får flytte hjem igjen til helgen.

Kjente flere

Arne forteller at han kjente flere av dem som bodde i det sammenraste huset, og at det som har skjedd har gjort et stort inntrykk både på dem og alle andre i Ålesund. Selv om han bor rett nedenfor det sammenraste huset, vurderer han avstanden såpass stor at det ikke er forbundet med noen fare å flytte hjem igjen.

**Les også:

100 boliger evakuert**

– Om huset skulle rase helt sammen, vil det neppe komme så langt som hit, sier han.

Godt informert

Ekteparet føler at de har blitt godt informert og godt tatt vare på av hjelpemannskapene i byen. Selv om de ikke helt forstår at det var nødvendig for dem å flytte ut, godtar de situasjonen som den er.

Nedenfor ekteparet Leiras bolig står politioverbetjent Kåre Bjørge og holder vakt.

– Alle beboerne i området her blir avvist. Skal de hente ut medisiner, klær eller kjæledyr, må det gjøres av brannvesenets folk, sier Bjørge.

Herskedal, Kjell
Johannessen, Sara