Jordraset gikk klokken 18.39, og har truffet tilbygg og garasje på et bolighus. Politiet har evakuert både dette huset og nabohuset. I tillegg vurderes det fortløpende om også de fire andre husene i området skal evakueres, skriver Adressa.no.

Det regner tungt og er svært vått i området. Geologer blir nå hentet inn for å vurdere grunnforholdene, og faren for nye ras.

Stengte E14

Ifølge operajonsleder Monika Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt, skal ingen skal ha blitt skadd i jordraset, som antas å være 15-20 meter langt og 7-8 meter bredt.

— Vi har evakuert tre personer fra det aktuelle huset, og fra nabohuset. De andre beboerne i området er varslet om at også de kan ble nødt til å flytte ut, men dette er noe vi vurderer fortløpende. I tillegg stenger vi E14, i frykt for nye ras. Geologer er også kalt hit for å undersøke grunnen, sier Ravlo.

Det betyr at E14 på strekningen Stjørdal - Meråker er stengt ved Fremstad.

Geologer til stedet

Regionsjef i NVE, Kari Øvrelid, forteller at to geologer og en hydrolog er på vei til stedet.

— Tidligere i ettermiddag gikk det ut flomvarsel for Møre og Sør-Trøndelag, og klart med så mye nedbør og vann som vi har i området nå, kan det komme nye ras.

Men dette skal altså ekspertene undersøke nå, sier Øvrelid.

Omkjøring via Verdal

Sperringen av E14, rammer både tungtransporten og mindre kjøretøy.

— Vi har to omkjøringsmuligheter. Man kan kjøre Fv 72 fra Verdal-Sandvika, eller man kan ta Fv 705 via Stuggudal-Brekken. Det finne kommunle og private veier, men på grunn av den store nedbørsmengden kan vi ikke anbefale disse. Det er ikke sikkert de tåler belastningne, sier vaktoperatør Per Morten Trymer ved Vegtrafikksentralen.

Det er i øybelikket uvisst når vegen er åpen for trafikk igjen.

Politi jobber på stedet, og brannvesen og AMK er varslet.

TRUFFET: Et jordras traff et hus i Flora ved E14 mandag kveld.
ERLING SKJERVOLD