RANDI KVINGE

-Vi er som Friends-gjengen på tv, og dropper innom stamstedet flere ganger for dagen for å møte kjente. Jeg har et stort sosialt nettverk. For å holde det ved like er det nødvendig å gå mye ut, sier Cecilie Brakstad (24).

Hun og venninnen Kristine Aase (25) sitter godt plassert i hver sin Chesterfield-stol. De nyter lunsjhalvtimen sin i summende kafhstøy. Om noen timer er de tilbake med resten av vennegjengen. Da er det fredagspils. Begge jobber på Bik Bok og er lidenskapelig opptatt av trender og moter. For dem er kaffebar livsstil. De synes Bergen er et ok sted med mye happenings, konserter og uteliv.

Venner viktigst -Jeg tror ungdom er opptatt av å finne en krets de kan høre til. Vennene mine har etter hvert blitt de viktigste personene rundt meg. Det er dem jeg har mest kontakt med og bruker mest tid på, sier Cecilie.

Begge synes det setter store krav til klesstil og garderobe når de er mye ute.

-Når du beveger deg rundt i sentrum er du automatisk en del av bybildet. Jeg møter mange kjente hver dag.

Derfor er det viktig å gå kledd slik at jeg føler meg vel. Jeg går alltid med siste mote, og bruker flere tusen i måneden på klær, sier Cecilie.

Identitet -Det er blitt en del av identiteten min å følge moten. I fjor skulle alle ha det dyreste og beste.

Men jeg har en følelse av at jappetiden er over og folk kan gå med hva de vil. Bergensere generelt er en traust gjeng som vandrer rundt i sjøstøvler og Gore Tex, sier Cecilie.

Les også: — Venner er det mest stabile man har