Jagerflygiganten skal være irritert over behandlingen de har fått av Forsvarsdepartementet, melder Dagbladet.no.

– Vi har informert det norske forsvarsdepartementet om dette i et brev som ble overlevert torsdag, sier Eurofighter-direktør David Hamilton

– Ikke reell konkurranse

Den europeiske produsenten mener det ikke er en reell konkurranse om kontrakten, og at norske myndigheter favoriserer det amerikanske jagerflyet Joint Strike Fighter (JSF).

Ifølge NRK trekker Eurofighter seg også fra konkurransen om å selge fly til Danmark. I tillegg til Eurofighter og JSF er svenske JAS Gripen med i konkurransen om nye norske jagerfly. Kontrakten er verdt opp mot 100 milliarder kroner.

Forsvarsdepartementet ikke enig

Eurofighters argumentasjon for å trekke seg blir avvist av statssekretær Espen Barth Eide i Forsvarsdepartementet.

– Vi stiller oss helt uforstående til påstandene om at konkurransereglene er forandret. Vi er selvsagt åpne for en dialog med Eurofighter, men ser ingen grunn til å endre spillereglene, sier Barth Eide til NRK.

Den svenske jagerflytilbyderen Gripen sier til Dagbladet at også de nå må vurdere forhandlingene med Norge.

– Vi synes også det er veldig rart at ikke Norge stiller samme krav om gjenkjøpsavtaler til USA og Lockheed Martin som de gjør til oss og Eurofighter. Vi forventer at kravene er like for alle hvis dette skal være en reell konkurranse, sier kommunikasjonsdirektør Owe Wagermark i Gripen.