Oslopolitiet innkalte til en pressebrief onsdag klokken 13 på Politihuset på Grønland i Oslo i forbindelse med Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning. Her opplyste politiet at redningssøket som har pågått siden tidlig søndag, nå trappes ned.

Redningshunder, bakkemannskaper og flere hundre frivillige har deltatt i søket — i tillegg til helikopter fra politiet og Sea King-helikopter fra Forsvaret. Helikoptrene har gjort både overflatesøk og varmesøk etter den savnede 16-åringen, uten hell.

- Interessant bilfører

Politiet hadde ellers lite å melde under pressebriefen, men politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyste at den etterlyste bilføreren ikke har meldt seg for politiet.

— Vi er svært interessert i å komme i kontakt med bilføreren, og vi ber om at vedkommende melder seg umiddelbart, sier Rohde.

Hun mener det gjør observasjonen ekstra interessant at han ikke har meldt seg.Bilen, en personbil, ble observert med lyset på kvart over tolv natt til søndag ved barnehagen der tingene til Sigrid senere ble funnet. Bilen kjørte deretter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei, ifølge politiet.

Nesten tre døgn etter at Sigrid Schjetne forsvant hadde mer enn 700 frivillige møtt opp tirsdag kveld for å lete.

700 tips

Rohde sier at selv om redningssøket nå nedtrappes, betyr det ikke at politiet slutter å lete etter Sigrid.

— Vi fortsetter å lete etter Sigrid. Når vi mottar tips som er verdt å sjekke ut, vil vi gjøre krimsøk, sier Rohde.

— De siste tjuefire timene har vi mottatt ytterligere 400 tips. Det betyr at vi har mottatt i alt rundt 700 tips i saken. Dette er veldig bra, men også veldig arbeidskrevende, sier Rohde.

— Samtidig er vi rimelig sikre på at det har vært personer i området som ikke har meldt seg for politiet. Det er av stor betydning at alle som har vært i området, melder seg, understreker Rohde under pressebriefen.

Politiet får senere onsdag svar på om dette er funnet DNA på sokkene som ble funnet i forbindelse med etterforskningen. Politiet tror sokkene kan tilhøre Sigrid.

Savnet siden natt til søndag

Mye støtte å se i at så mange leter, sier familiens talsmann.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag. Siste livstegn fra henne kom cirka klokken 00.15 natt til søndag 5. august, da hun var på vei hjem på Østensjø etter besøk hos en venninne.

Politi og mange hundre frivillige har lett etter henne over store deler av byen siden hun forsvant. Siste spor etter Sigrid er sko, sokker og mobiltelefon, som ble funnet ved en barnehage på Østensjø, bare 300 meter fra hjemmet hennes.

Voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt har overtatt etterforskningen fra savnetgruppen. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier de tror det har hendt noe kriminelt med Sigrid, og at de etterforsker saken som en kriminalsak.

sigrid2.jpg