Onsdag forventer stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon en foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt. Ingenting tyder så langt på at det har skjedd noe kriminelt.

— Det er dypt tragisk å finne to unge mennesker omkommet i elva. Det er ingen tegn til vold på de omkomne, og selve dødsårsaken har vi ingen kunnskap om, sier Gabrielsen.

Gode venner Tirsdag morgen ved 8-tiden ble den omkomne mannen oppdaget av en forbipasserende. Han ble funnet ved Lohnebrygga i Mandal sentrum. Like etter klokken 12 fant dykkere venninnen 20 meter unna, på bunnen 3 meter fra bryggekanten.

Brygga ligger bare 100 meter fra politistasjonen, i et mye trafikkert område i Mandal sentrum.

De to døde var gode venner, og hang mye sammen, men politiet vet ikke om de var kjærester. Begge bodde i Mandal, mannen er fra byen, mens kvinnen opprinnelig er fra Sør-Audnedal i nabokommunen Lindesnes.

Tirsdag jobbet rundt 15 polititjenestemenn ved Mandal politistasjon og Vest-Agder politidistrikt med å kartlegge alle bevegelsene det døde venneparet gjorde den siste kvelden de ble observert i live.

Etterlyser vitner De to 20-åringene ble sist observert i Mandal sentrum natt til torsdag forrige uke, blant annet på en pub like ved funnstedet.

— Vi vil gjerne komme i kontakt med folk som har vært ute fra midnatt til 4-tiden i Mandal sentrum natt til torsdag, sier Gabrielsen.

Politiet holder alle muligheter åpne, og karakteriserer dødsfallene som mistenkelige.

I løpet av tirsdag ettermiddag var nærmere 15 vitner avhørt, og ytterligere fem vitner ble avhørt utover kvelden.

Fredag kveld kontaktet den omkomne mannens foreldre politiet, da han ikke var kommet hjem. Kvinnen bodde på hybel, og var også borte. Politiet startet forundersøkelser, men formelt ble de to først meldt savnet mandag.

Kvinnen gikk på videregående skole i Mandal. Der skal også mannen ha gått tidligere i skoleåret.

NTB