Det er den 32 år gamle Azad Ghaleb Ali som torsdag ble siktet og etterlyst både innenlands og utenlands internt i politiet. 32-åringen er siktet for å ha drept Cathrine Halvorsen i hennes leilighet i Kongsvinger tidligere i uken.

Søndag ettermiddag fikk politiet resultatene fra analysene av funn som ble gjort på åstedet. Resultatene har styrket politiets mistanker mot irakeren, og det har også tilbakemeldinger fra vitner som er blitt vist bilder av den mistenkte.

— Vi ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å gå inn i detaljer om hva slags tekniske funn vi har sikret oss, men disse sammen med vitneobservasjonene gjør at vi nå går ut med fullt navn og bilde på den drapsmistenkte, opplyser politiadvokat Iren Johnsen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere ytterligere om de er på sporet av Azad Ghaleb Ali eller har ledetråder på hvor han nå befinner seg. Flere aviser har skrevet at politiet tror han har flyktet til England, uten at noen politikilder har villet bekrefte dette.

Den 32 år gamle irakeren bodde på et asylmottak like i nærheten av den dreptes bosted og disponerte i tillegg en leilighet i blokka der Cathrine Halvorsen bodde. De to kjente hverandre fra før ettersom irakeren i en kortere periode hadde jobbet på samme sted som Halvorsen.

NTB

ETTERLYST: Politiet sier de har styrket mistanken mot den siktede Azad Ghaleb Ali (32)