En 35 år gammel mann ble meget alvorlig skadd i eksplosjonen. Ved St. Olavs hospital i Trondheim får NTB torsdag morgen opplyst at situasjonen er ustabil for mannen, som har brannskader og er innlagt på intensivavdelingen.

Fire andre ble også skadd da smelteovnen eksploderte ved 20-tiden onsdag kveld, alle ble brakt til Orkdal Sanitetsforenings Sjukehus. Tre av dem ble utskrevet senere samme kveld. Den fjerde hadde brannskader, og ble liggende på sykehuset. Tilstanden hans skal ikke være livstruende.

— Skadd av flammene - Så langt ser det ut til at vann som har lekket inn i ovnen er årsaken til eksplosjonen. Vi har ingen erfaringer med hendelser som dette tidligere, sier verksdirektør Alf Tore Haug til NTB. Produksjonen fortsetter ved en av de to enhetene hos Elkem Thamshavn Verk, mens enheten der eksplosjonen skjedde er stengt.

Ifølge Haug er det tydelige tegn etter eksplosjonen ved smelteovnen.

– Ting er kastet utover. Men de som ble skadd, ble etter alt å dømme først og fremst utsatt for åpen flamme, sier verksdirektøren, som selv deltok i Elkems eget granskingsarbeid etter ulykken natt til torsdag.

Etterforskning To etterforskere fra Sør-Trøndelag politidistrikt skal torsdag formiddag undersøke ulykkesstedet etter eksplosjonen.

— En av dem er en av politiets tekniske etterforskere. Vi har foreløpig få opplysninger om hendelsen, sier operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB. Han opplyser at området ved ulykkesstedet i verkstedhallen natt til torsdag har vært sperret av.

— Ulykken vil bli etterforsket, slår Kyllo fast.

Verksdirektør Alf Tore Haug bekrefter at også Arbeidstilsynet er varslet etter ulykken.