— Vi etterforsker en svært alvorlig forbrytelse, og det er vårt utgangspunkt. Vi tar saken meget alvorlig, og vi har gått bredt ut i etterforskningen med store ressurser, sier politistasjonssjef Lisbeth Aarvik ved Mosjøen politistasjon til NTB.

Advarer

To andre ungdommer skal ifølge politiet ha vært til stede. Det er i et skogholt i nærheten av Kulstad skole og i tilknytning til skoledagen at voldtekten skal ha funnet sted.

Ingen er pågrepet i saken, og politiet fant onsdag grunn til å gå ut med en advarsel lokalt til foreldrene.

— Saken er ennå ikke oppklart og vi ber folk ta sine forholdsregler, sier Aarvik.

Foreldremøte

Onsdag kveld er det foreldremøte for foresatte til barna på femte til syvende trinn ved Kulstad skole. Møtet var allerede berammet, men rektor Jorunn Thingvold sier til NTB at dagsorden og tema vil bli endret etter at den angivelige voldtekten ble kjent tidligere på dagen.

— Dette føles ganske voldsomt. Vi får nå hjelp fra helsesøster og psykolog for å gå gjennom på foreldremøtet hva det er lurt å si til barna. I utgangspunktet handler det om å ikke hausse opp saken. Det handler om å få barna til å føle seg så trygge som mulig, sier Thingvold til NTB.

Skolen planlegger også et ekstraordinært foreldremøte torsdag for foresatte til barn på samtlige trinn. Totalt går det 340 elever ved Kulstad skole. Alle foreldrene ble onsdag varslet skriftlig om voldtektsetterforskningen.

Avhør

Voldtekten skal ha skjedd en dag i forrige uke, opplyser politiet.

— Vi driver teknisk etterforskning med blant annet sikring av funn, og taktisk etterforskning med blant annet avhør av vitner som kan tenkes å vite noe, sier Aarvik.

Politiet er så langt tilbakeholdne med sakens detaljer, og Aarvik vil ikke si noe om hvilken dag, eller når på dagen voldtekten skal ha skjedd.

«Det har vært flere forhold knyttet til etterforskningen av saken som gjør at politiet har valgt å vente med å gå ut med informasjon. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke gå nærmere inn på detaljer om dette», uttaler politiet i en pressemelding.

Jenten er tatt hånd om av familie, og familien får ifølge Aarvik også tilbud om profesjonell hjelp.