Politiet har fredag sikret rasstedet, og har nå startet etterforskning av hendelsen.

— Vi har opprettet en undersøkelsessak for å finne ut hvorfor og hvordan dette kunne skje, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Han forteller at politiet foreløpig har innhentet dokumentasjon av hvilke sikkerhetsvurderinger som ble gjort i forkant av byggingen, og gjennomført geologiske undersøkelser på stedet.

Kan gi straffansvar

— Vi vil nå avhøre vitner, både fra publikum og fra entreprenørselskapet Faber bygg AS, som er ansvarlig for arbeidet, sier Rossebø.

Hvis det avdekkes avvik, kan utbygger få et straffansvar. Men Rossebø sier at det er altfor tidlige i etterforskningen til å si noe om dette foreløpig.

Stavanger kommune opplyser at 30 lastebiler fra entreprenøren kjører pendeltrafikk for å fylle rasstedet med steinmasser for å stabilisere rasstedet og hindre flere ras. Dette skjer etter råd fra politiets geolog i natt, opplyser Byggesakssjef Paul A. Paulsen.

Avventer politiets etterforskning

Han sier til NTB at kommunen vil avvente politiets etterforskning og entreprenørens egen rapport før de vurderer hvordan de skal forholde seg til entreprenøren.

Det var like før klokken 18 torsdag kveld at et veistykke raste ut fra et anleggsområde hvor det bygges et parkeringsanlegg ved tinghuset midt i Stavanger sentrum. Tre forbipasserende som ble tatt av raset, slapp med sjokket.

Alf Ove Hansen