Ulykken inntraff på Moheim i Porsgrunn rundt klokken 18.20 torsdag kveld. Den omkomne MC-føreren er en 40 år gammel mann fra Vestfold, skriver Aftenposten.no.

Bilføreren, som kjørte i retning Porsgrunn fra Lanner i Langangen, havnet i motsatt kjørebane, og skal ha skrenset borti to biler før den traff motorsykkelen.

En stund før ulykken ringte andre trafikanter til politiet og fortalte om vinglete kjøring.

– Fulgte etter bilen

– Vi fikk melding cirka klokken 18.10 om en bilfører som kjørte vinglete. Det var en politipatrulje som var rett i nærheten og som observerte bilen, forteller operasjonsleder Oddbjørn Hermansen til Aftenposten.no.

Han vil ikke gi nærmere detaljer om hendelsen og ønsker ikke å kommentere om politipatruljen kjørte utrykning, det vil si om de brukte blålys og/eller sirener, i forkant av ulykken.

– Patruljen fulgte etter bilen for å observere kjøringen og så skjedde ulykken, sier Hermansen.

Spesialenheten for politisaker sender etterforskere til Telemark.

– Vi ble varslet av Telemark politidistrikt om at det har skjedd en ulykke etter at politiet hadde forfulgt en bil, sier Liv Øyen, som leder Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Øst-Norge.

Kjenning av politiet

Spesialenheten skiller mellom forskjellige typer etterforskning. Når en sak blir etterforsker som en ulykke, betyr det at man i utgangspunktet ikke har mistanke om at noen i politiet har gjort noe straffbart.

– Ifølge instruksen vår skal vi etterforske alle saker der noen dør eller blir alvorlig skadet i en hendelse som politiet er involvert i, sier Øyen.

Føreren av bilen, en 26 år gammel mann fra Grenland, ble sendt til Sykehuset Telemark i Skien. Han skal være kjent for politiet fra før av.

– Det er uklart hvor skadet han er, men blodprøver av ham skal være tatt, sier Hermansen til NTB.