En ett år gammel jente døde søndag kveld av skadene hun fikk i en trafikkulykke i nærheten av Bodø søndag kveld. Tre andre ble alvorlig skadd i den samme ulykken.

Blant de tre som er alvorlig skadd betegnes tilstanden som kritisk for en 63 år gammel kvinne, mens tilstanden er meget alvorlig for en kvinne (57). Også en mann (65) ble alvorlig skadd, men tilstanden hans betegnes som stabil.

Til sammen syv personer var involvert i ulykken som skjedde på riksvei 80 mellom Grønnåsen og Alstad like utenfor Bodø i 17-tiden søndag.

Frontkolliderte

– Ut fra det vitner har forklart har den ene bilen plutselig skåret over i motgående kjørefelt og frontkollidert med en bil som kom kjørende mot, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Salten politidistrikt til NTB.

Årsaken til ulykken som skjedde på en tilnærmet rett strekning, er ikke kjent. Politiet har foretatt åstedsundersøkelser på ulykkesstedet, og bilene er tauet inn i påvente av videre tekniske undersøkelser.

Alle de syv som satt i bilene, ble fraktet til Nordlandssykehuset.

Pårørendesenter

I tillegg til dem som ble alvorlig skadd, fikk en 19 år gammel kvinne moderate skader i ulykken, mens tilstanden betegnes som uavklart, men stabil for to menn på henholdsvis 22 og 20 år.

Siden så mange personer var involvert i ulykken, har sykehuset etablert et eget pårørendesenter med helsepersonell og prest som vil bistå de pårørende.

Ulykkesstedet var en periode stengt for trafikk, men var åpnet igjen søndag kveld.