Synes du Amang ser gammel nok ut til kjøre moped?

Amang Kanyi ble stoppet på mopeden sin fire ganger av politiet i fjor høst. En gang spurte politiet om 40-åringen var gammel nok til å kjøre moped.

Les saken

Innvandrere mangler tillit til bergenspolitiet

Innvandrere i Bergen opplever at politiet kontrollerer dem oftere enn hvite nordmenn. I en BT-undersøkelse svarer seks av ti innvandrere at de har liten tillit til politiet.

Les saken

Stenger ute folk som snakker gebrokkent

Fordommer og skjult diskriminering av innvandrere har et større omfang enn noen gang på utleiemarkedet i Bergen, hevder Leieboerforeningen. De oppfordrer innvandrere om å få norsktalende venner til å ringe på leiligheter for dem.

Les saken

Den utrolige historien

Olta William Anoumou skrev en prisvinnende fortelling om integrering og hindringene han har møtt på arbeidsmarkedet. Så søkte han jobber innen integrering. Hvordan tror du det gikk?

Les saken

— Jeg jobber gratis, bare du gir meg en sjanse

Da Kosar Ahmed (27) dukket opp for tredje dag på rad og ba om en sjanse, ble arbeidsgiver nysgjerrig på ham.

Les saken

Da Lidio ble Nils

— Nei, vi venter på en nordmann, sa de da Nils Myrland (70) møtte til sitt første jobbintervju, - Men jeg er Nils Myrland, sa Nils. - Og Lidio Dominguez.

Les saken

- Mye er opp til oss selv

Da Hilda Bakambo (36) kom til Norge fra Kongo, hadde hun aldri jobbet med eldre mennesker.

Les saken

- Norge er verst i klassen

Den norske antidiskrimineringsloven er i beste fall av symbolsk betydning, mener forsker Ronald Craig. Han tror det trengs langt sterkere lut.

Les saken

Vil ikke kvotere Zakariye, Tatiana og Saleh til jobb

Bergensere avviser både anonyme jobbsøknader og kvotering som virkemidler for å bedre innvandrernes muligheter på jobbmarkedet.

Les saken

Den store utfordringen

De neste 15-20 årene kommer minst 70.000 minoritetsnordmenn ut fra norske skoler, høyskoler og universiteter. Hvordan de tas imot på arbeidsmarkedet er en avgjørende holdningstest.

Les saken

Ja til «Fredrik»,tja til «Mustafa»

BT har ringt på 100 ledige jobber som «Mustafa» og «Fredrik». I ett av fire tilfeller stilte «Mustafa» bakerst i køen.

Les saken

Christiansen, Roar