— Det er tungt for enhver å miste sin mor, men det å bli 94 år er fantastisk. Det faste holdepunktet vil bli det tyngste savnet, kommenterer sønnen Ole Wiig til adressa.no.

Engasjert og aktiv

Esther-Marie Wiig bodde i sitt eget hjem inntil i vår. De siste månedene har hun tilbrakt på sykehjem.

Det var en svært engasjert og aktiv kvinne som i natt gikk bort. Foruten å være trebarnsmor og kone til høyesterettsadvokat Thorvald Wiig, hadde Esther-Marie Wiig et stort interessefelt.

Kjendisjournalist

— Som mor var hun svært opptatt av at vi barna skulle få en fin oppdragelse, at vi skulle være hyggelige og høflige. Hun læ rte oss ikke bare dannelse i vanlig forstand, men også hjertedannelse, forklarer Ole Wiig.

— Slik føler vi oss sosialt sikre, legger han til.

Ole Wiig trekker frem morens interesse for moter, et kunnskapsfelt hun i stor grad benyttet seg av i sin journalistiske virksomhet. Som skribent fikk hun møte en rekke celebriteter, deriblant kong Olav, prinsessene Astrid og Ragnhild og ikke minst prinsesse Diana. Også flere franske presidentfruer, presedenten i den franske høyesterett og moteskaperen Karl Lagerfeld var blant Wiigs intervjuobjekter.

- Enorm entusiasme

— Jeg fulgte kong Olav på fem statsbesøk i tre verdensdeler, fortalte hun til Adresseavisen da hun ble intervjuet i forbindelse med sin 90-årsdag i 2003.

Esther-Marie Wiig var også aktiv medlem av Trondheim Guideforening og hadde et sterkt Inner Wheel-engasjement.

— Hun var motereporter for Adresseavisen og flere andre aviser. I tillegg var mor en blomsterelsker. Hun var livsglad, optimistisk og hadde en enorm entusiasme. Hun var også svært opptatt av kunst og kultur, forteller sønnen.

Fikk St. Olavsmedaljen

Esther-Marie Wiig ble født i Sandefjord og flyttet til Trondheim ni år gammel. Hun ble gift med Thorvald Wiig og fikk barna Christian, Ole og Thorvald Edvard.

Wiig var en drivkraft i norske KFUK i London og Paris. Hun er blitt tildelt St. Olavsmedaljen, primært for sitt arbeid for KFUK.

RUNE PETTER NESS