Framgangsmåten for drapene samt andre omstendigheter har gjort at svensk politi vil sjekke mannen opp mot drapet på Pernilla Hellgren som ble drept i Falun i 2000, melder aftonbladet.se.

Det at mannen er trailersjåfør samt at han er tysktalende gjør ham også interessant i forbindelse med Trude Espås-drapet, som siden 8. august 1996 har vært en uløst gåte. Det bekrefter lensmann Jens-Arne Hessegjerde i Stranda overfor Nettavisen.

– Det vil ikke være unaturlig at vi sjekker navnet hans opp mot registrene vi har. Får vi ikke treff, betyr det ikke nødvendigvis at vedkommende ikke har vært her, sier Hessegjerde.

Det tyske sporet

I likhet med den pågrepne 47-åringens drapsofre, ble Trude Espås kvalt og voldtatt. Noen dager før drapet, 25. juli, ble en annen ung kvinne voldtatt i Geiranger. Den voldtatte fortalte til politiet at overgriperen snakket tysk. Hun hadde ingen øvrige signalementer av gjerningsmannen.

Noen dager før drapet – 2. august – skrev Trude Espås i private notater som politiet senere fant på hybelen hennes, at hun var blitt tilsnakket av en tysktalende mann. Dette var dagen etter hun kom til bygda.

8. august, dagen da Trude Espås ble drept, ble en kvinne tilsnakket av en tysktalende mann klokken 17.10. Han snakket til henne på en slik måte at hun følte ubehag. Dette var på Grande i Geiranger, ikke langt fra drapsstedet. Det ble gitt en beskrivelse av denne mannen, og ut fra beskrivelsen ble det laget en tegning av ham.

Kan ha sovet i bilen

Politiet har gjennomført et omfattende arbeid i jakten på Espås’ drapsmann de siste ti årene. 3.037 avhør, 1.814 tips og 4.393 rundspørringer har likevel ikke gitt resultat.

Alle som overnattet i Geiranger-området i den aktuelle perioden, er også blitt registrert. En trailersjåfør på langtransport med eget soverom i bilen, ville derimot ikke blitt registrert.

Lensmann Hessegjerde opplyser at en person er ansatt med oppfølging av nettopp denne saken som ansvarsområde, men at det for øvrig ikke ligger noe til grunn for at etterforskningen vil bli gjenopptatt i full skala.

– Det er klart at vi vil jo sjekke det vi måtte få av tips og opplysninger, men det ligger ikke an til en ny, full etterforskning nå, sier han til Nettavisen.