Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti foreslår at Hadia Tajik (25) skal ha sjetteplassen på Oslo Aps stortingsvalgliste.

Tajik kan dermed overta plassen til Saera Khan som trakk seg etter at det ble kjent at hun hadde ringt spåkoner for tusenvis av kroner på Stortingets regning.

Tajik er regnet som en av partiets kommende stjerner. I dag er hun politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg.

— Talentfull politiker

Hun er en talentfull ung politiker som vi har store forventninger til. Hun har skaffet seg erfaring ved å være med i regjeringsapparatet og hun har tillitsverv i Oslo Ap. Lista skal avspeile bredden av den norske befolkningen, og Hadia Tajik hjelper til å ivareta dette, sier lederen av nominasjonskomiteen, Geir Axelsen, til NTB.

Forslaget fra nominasjonskomiteen vil bli sendt på høring til partilagene i hovedstaden. Deret-ter vil nominasjonskomiteen komme sammen og utarbeide sitt endelige forslag til nomina-sjonsmøtet 18. november.

Ung og aktiv

Tajik er 25 år gammel. Hun er medlem i Internasjonalt Forum i Oslo Ap og sitter i styrings-gruppen for kvinnenettverket i Oslo Ap.

I dag er hun politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg. Hun har også vært politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. I tillegg er hun medlem av Aps programkomité.

Forslaget til nominasjonskomiteen toppes av Jens Stoltenberg. På den neste plassene kommer Marit Nybakk, Jan Bøhler, Jonas Gahr Støre, Marianne Marthinsen og Hadia Tajik.

Oslo Ap har i dag seks representanter på Stortinget.