Det slår Høyre-leder Erna Solberg fast i et påskeintervju med NRK. Dermed utfordrer hun Siv Jensen til kamp om hvem som skal være Jens Stoltenbergs hovedutfordrer under valget i 2009.

– Jeg er Høyres statsministerkandidat og vi kommer til å gå inn i valgkampen, og eventuelle forhandlinger etterpå, med krav om at Høyre skal ha statsministeren, sier Solberg.

Les også:

Siv Jensen: — Meningsløst å diskutere taburetter

Høyre gjorde et historisk dårlig stortingsvalg i 2005 og fikk bare støtte av 14,1 prosent av velgerne. Partiledelsen fikk da kritikk fra flere hold fordi Høyre gikk til valg med KrFs Kjell Magne Bondevik som statsministerkandidat.

– Jeg håper velgerne gir ikke-sosialistisk side mandat til å danne regjering, og i Høyre har vi nå en veldig klar bevissthet på at det er vi som er limet på den borgerlige siden, sier Solberg.

– Vårt utgangspunkt er en regjering hvor alle de fire borgerlige partiene kan delta. Det blir ingen borgerlig regjering hvis ikke både Frp og Venstre støtter etableringen av et slikt prosjekt. Og jeg synes vetouttalelsene som er fremsatt fra begge hold, bare gjør det vanskeligere å felle den rød-grønne regjeringen, sier Høyre-lederen.

Tror du Erna Solberg ville blitt en god statsminister? Diskutér saken her.

Scanpix