• Det var stor variasjon i spørsmålene, påpekte Erna Solberg, etter å ha svart på spørsmål fra nettleserne i over en time i formiddag. Les hva Høyre-lederen svarte her!

Les alle spørsmål og svar her! !

Klokken var så vidt passert 11 da Erna Solberg logget seg på for å nettprate med BTs lesere.

— Jeg er klar, sa Solberg og satte seg til rette foran pc-en på kontoret sitt i 7. etasje i Kommunal- og regionaldepartementet.

Nærmere tre hundre spørsmål var sendt inn i forkant av møtet. I løpet av det drøyt timelange nettmøtet strømmet det inn bortimot 150 spørsmål til.

— Jeg får nok ikke tid til å svare alle, påpekte Solberg, som fikk assistanse av statssekretær Roger Iversen for å rekke over flest mulig.

Det første spørsmålet Høyre-lederen besvarte, var fra en leser som mente det var på tide at Høyre fikk statsministeren. Solberg svarte at det er viktigere for partiet å få gjennomslag for politikken, enn at de innehar statsministerposten. "Dagens regjering er en bedre regjering for dem som ønsker seg mest mulig Høyre-politikk", svarte Solberg.

I løpet av nettpraten var hun innom et bredt spekter av temaer, deriblant bilavgifter, skolebøker, valgfrihet, stamveien mellom Bergen og Stavanger, byråkrati, fotballklubben Brann, kontantstøtte, innvandring og Hardangerbro.

"Høyre er for Hardangerbro og vi arbeider for at den skal bli realisert så raskt som mulig!", skrev hun til en leser som håpet at Høyre var bromotstandere.

— Spørsmålene viser at folk er opptatt av saker, og mindre av det politiske spillet, konkluderte Erna Solberg etter nettmøtet.

Les alle spørsmål og svar her! !

<b>SVARTE: </b>Over 300 spørsmål kom inn til Erna Solberg, som svarte på så mange hun klarte.
HÅVARD BJELLAND