• Friele er naiv hvis han tror det er grunnlag for et bredt borgerlig samarbeid som inkluderer Frp, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Høyrelederen var skuffet, men fattet etter å ha opplevd dobbelt nederlag: dårlig valg for Høyre og tap av regjeringsposisjonen. I tillegg opplevde hun at bysbarn Herman Friele nok en gang oppfordret henne til å samarbeide med Frp for å sikre et bredt borgerlig flertall.

— Mange, inkludert Herman, er nok litt naive når de tror det er politisk grunnlag for en slik regjering. Det er realpolitisk umulig, og det synes jeg de snart må ta inn over seg, sier Solberg oppgitt til bt.no.

— Vil du si det til Friele neste gang du treffer ham?

— Ja, det vil jeg. Det er ingen uenighet mellom oss når det gjelder ønsket om et bredt samarbeid på ikke-sosialistisk side, men det er nå engang sånn at sentrumspartiene sier nei til å samarbeide med Frp. Og bare Høyre og Frp blir ikke et flertall, forklarer Solberg.

Hun brukte ellers intervjuene etter partilederdebatten i Stortingets vandrehall, til å spre mest mulig usikkerhet om den rødgrønne regjeringen.

— Jeg tror glansen vil avta raskt. Nå skal de åpne forhandlinger, så får vi se hvordan det går. Jeg tror de vil oppleve at livet i en samarbeidsregjering ikke er så enkel, spådde Høyre-lederen.

REFSER: Erna Solberg refser Friele.
SCANPIX