• Jeg tror ikke noe kan rokke ved en borgerlig regjering nå, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Med bare to dager igjen til valget, tilbrakte Solberg lørdag formiddag i Høyres valgboder utenfor Stortinget.

— - Jeg tror ikke noe kan rokke ved en borgerlig regjering nå, men jeg kommer til å være nervøs til siste stemme er talt, sier hun.

I Bergens Tidendes meningsmåling for Hordaland på fredag får Høyre 35,4 prosent oppslutning. Det er en oppgang på 2,2 prosentpoeng fra den forrige målingen den 28. august.

— Det er helt fantastisk å høre. Vi har en god organisasjon som gjør en fantastisk jobb. Den innsatsen kan ikke undervurderes, sier Solberg.

- Været er viktig

Hun forteller at det har vært flott valgkamp.

— Det har vært en veldig hyggelig valgkamp, med godt vær, og det er faktisk viktig, sier hun.

Tidligere på dagen deltok høyrelederen på en pressekonferanse sammen med lederne i Frp, Venstre og KrF. Der lovet de økt satsing på rusomsorgen dersom de danner regjering etter valget.De fire lover å ta i bruk flere plasser i de eksisterende ideelle og private rusbehandlingsinstitusjonene som tilbyr tverrfaglig spesialisert behandling. De lover også å bygge ut offentlige behandlingsplasser.

— Ventetiden skal ned

Løftet gjelder ikke bare de institusjonene som allerede har avtaler. Institusjoner der avtalene bare omfatter deler av behandlingskapasiteten, skal også settes i stand til å behandle flere. Det samme skal institusjoner som har mistet avtaler, men fortsatt er i drift, dersom de tilfredsstiller kravene om kvalitet, lover Høyre, Frp, KrF og Venstre.

KrF-leder Knut Arild Hareide kritiserer de rødgrønne for å ha tillatt at rusavhengige må vente i inntil ett år på behandling de ønsker.— Vi tenker motsatt. Flere skal få behandlingsplass. Ventetiden skal ned. Jeg er glad for at vi er enige om at dette er blant endringene vi skal drive gjennom raskest etter et regjeringsskifte, sier han

— Vi vil kjøpe flere behandlingsplasser. Flere skal få lengre behandling og rehabilitering, varsler Høyre-leder Erna Solberg.