Frode Kvam, NTB

— Han erklærer ikke straffskyld og sier han ikke har stukket ned de to som døde. Kjennelsen blir ikke påkjært. Mannen har samtykket i varetektsfengsling, sier 50-åringens forsvarer, Ben Fegran, til NTB.

Politiet fikk melding om slagsmål i en leilighet i Kronprinsens gate i Kristiansand i 18.40-tiden tirsdag. Da de kom fram til leiligheten, fant de en 41 år gammel mann død og en 55-åring hardt skadd.

41-åringen ble forsøkt gjenopplivet, men livet sto ikke til å redde. I 23-tiden døde også den 55 år gamle mannen på operasjonsbordet på Sørlandet Sykehus Kristiansand.

Norsk statsborger

50-åringen er av iransk opprinnelse, har bodd i Norge i 15 år og ble norsk statsborger i 1999, opplyser kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt til NTB.

Fegran sier at 50-åringen forstår norsk og at han ikke har behov for tolk under avhørene.

— Han har familie i Norge, sier Fegran men vil ikke kommentere om han bor med familien.

Arne Pedersen understreker at 50-åringen har fått brev- og besøksforbud. Det er også satt ned et medieforbud.

— Hans forklaringer stemmer ikke overens med de opplysningene og observasjonene som ble gjort da politiet ankom stedet. Dessuten stemmer ikke siktedes forklaringer med de taktiske og tekniske opplysningene vi har, uttaler Pedersen.

Nye avhør i dag

Fegran understreker at siktede har samarbeidet med politiet, selv om han først nektet å forklare seg for politiet da han umiddelbart etter hendelsen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap.

— Han har forklart seg for politiet natt til i dag, og han skal i nye avhør i dag. Da skal vi gå nærmere inn i detaljer, uttaler Fegran.

Så langt er det kun 50-åringen som er siktet i saken. Flere andre personer fra naboleiligheter har status som vitner. De har forklart hva de har hørt og sett i forbindelse med slagsmålet.

Kjøkkenkniv

Slagsmålet oppsto i leiligheten til den siktede.

— Vi mener at vi har sikret oss det sannsynlige drapsvåpenet, en stor kjøkkenkniv, sier Pedersen.

Det er ikke gjort noe narkotikafunn, og det er ikke funnet andre våpen. Det har vært spekulasjoner i mediene om at det kunne være et narkotikaoppgjør, men Pedersen sier det ikke finnes noen indikasjoner på at knivstikkingen hadde noe å gjøre med dette.

Både drapsofrene og siktede er kjenninger av politiet fra byens rusmiljø, og alle er tidligere straffedømt for ulike forhold.

— Vi har fått en del indikasjoner på at det var en del forutgående konflikter som lå til grunn her. Dette er ting vi prøver å få mest mulige detaljer om i nye avhør nå. Men det er for tidlig å si noe om motiv ennå, sier Pedersen.