Erik Solheim var i går i Bergen, blant annet for å delta på et seminar på Chr. Michelsens institutt om fredsarbeidet på Sri Lanka.

Den tidligere SV-lederen, som nå er ansatt i Utenriksdepartementet som spesialutsending til Sri Lanka, har ikke tenkt å la jobben hans i embetsverket hindre ham i å jobbe for et regjeringsskifte etter høstens stortingsvalg.

— Jeg skal definitivt delta. Det er fullt legitimt for alle å delta i den. Men jeg skal ikke uttale meg om utenrikspolitiske spørsmål, sier Solheim til BT.

Det er bare to uker siden Høyres Inge Lønning mente Solheim burde finne seg en ny jobb, hvis han ville være politisk aktiv og arbeide for et regjeringsskifte. Dette har Solheim på ingen måte tenkt å gjøre.

Han tror Norge kommer til å fortsette sitt fredsarbeid på Sri Lanke i mange år fremover. For, som han sier:

— Det er bedre med langvarige fredsforhandlinger enn en langvarig krig. Og for Norges del er det lite ressurser vi bruker der, ressurser som alle mener vi bør fortsette å bruke, sier han til BT.

Hvor lenge han selv blir på Sri Lanka, vet han ikke.

— Det er helt umulig å si, sier han.

Han vil ikke svare på spørsmål om han ser for seg en jobb som utenriksminister eller utviklingsminister etter stortingsvalget.

— Det er viktig at vi driver valgkamp fremfor å legge regjeringskabaler, sier han.