Men brannvesenet var da i ferd med å få kontroll over flammene.

— Vi er nå i ferd med å få kontroll over brannen i takkonstruksjonen, og det er nå mye mindre røykutvikling enn tidligere. Det brenner fortsatt i avfallshaugene, forteller varabrannsjef Ståle Fjellberg ved Brannvesenet i Sør-Rogaland til Aftenbladet.no.

Men han advarte fortsatt folk mot å oppholde seg i området.

Hold dører og vinduer lukket

— Røyken kan fortsatt være helseskadelig og vi oppfordrer folk til å holde dører og vinduer stengt.

Rett før klokken 19.20 meldte brannvesenet om at brannen hadde spredd seg via takkonstruksjonen og var i ferd med å slå seg gjennom til selskapet Independent Oli Tools i andre enden av det svære hallanlegget. Men nå ser det ut til at flere timers kamp mot flammene har nyttet.

En skikkelig storbrann

Varabrannsjefen karakteriserer brannen som en skikkelig storbrann, og de vet ennå ikke for sikkert om de har kontroll over den.

— Dette har vært en vanskelig brann å slukke. Den kan også blusse opp for fullt i konstruksjoner som er skjulte og vanskelig å komme til, sier han og sammenligner brannen med den man hadde i fjor i Wesco sitt søppelanlegg på Forus sist sommer, samt brannen i Norsk Metallretur i Mekjarvik sist mai.

Det er ofte vanskelig å slukke storbranner i avfallanlegg.

40 brannmenn i arbeid

Brannvesenet er nå i ferd med å skifte ut mannskapene sine som har kjempet i nærmere seks timer mot flammene.

— Vi hadde på det meste 40 mann i aksjon på stedet, sier Ståle Fjellberg til Aftenbladet rundt klokken 21.20 onsdag kveld.

brann-0.jpg
STORBRANN: Brannvesenet har tre mannskapsvogner på stedet foruten de to tankvognene.
MARI LØVÅS