– Nå må jeg slutte å spise. Jeg har lagt på meg syv kilo, skal Enoksen ha sagt.

Statsminister Jens Stoltenbergs nye stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen snappet opp Enoksens betroelse om sin egen vektøkning. Nå har han innført et strengt kakedirektiv, med forbud mot kaker og søtsaker, skriver Aftenposten.

– He-he. Dette er ikke noe direktiv, sier Schjøtt-Pedersen som har bedt forværelsene hos alle statsrådene bli mer bevisste på hva de serverer.

– Dette er godt mottatt. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, sier Schjøtt-Pedersen som innrømmer at han selv har erfart at han i stressperioder spiser mer kake. Når man jobber veldig hardt, veldig mye og er sliten, så spiser man det som er tilgjengelig, understreker den tidligere finansministeren.

– I tillegg vil man unne seg litt ekstra. Selv er jeg kakemons. Jeg elsker kaker, men det er ikke særlig sunt i lengden, sier han.

Administrerende direktør Svein Aksel Jensen i Oslo Baker— og konditoriforening er imidlertid ikke fornøyd med Schjøtt-Pedersens kakestopp.

– Kaker skaper trivsel i hverdagen. Dersom statsrådene kunne starte dagen med en kakebit, ville kanskje samarbeidet mellom statsrådene vært bedre, sier Jensen.