— Dette er definitivt ikke et resultat som vi skal være fornøyd med, sa Senterparti-leder Odd Roger Enoksen da han fikk resultatet av valgdagsmålingen presentert på TV.

En spent Enoksen startet valgvaken i Kristian Augusts gate i Oslo med ekte trøndersk sodd og nerver i høyspenn. Både stortingsplassen hans og partiets plass på Stortinget var usikre i flere målinger før valget. Valgdagsmålingen viser at Sp får en oppslutning på 5,6 prosent. Partiet taper med det to mandater og får ni plasser i Stortinget hvis målingen stemmer med valgresultatet.

— Det er et dårligere resultat enn vi håpet på. Det har vist seg at valgdagsmålingene treffer godt og med dette mister vi vippeposisjonen i Stortinget og det er ikke bra, sa Enoksen.

Ifølge Enoksen er sentrumsalternativet likevel en mulighet.

— Sentrumsalternativet er så absolutt ikke dødt, men det gjenstår å se hva som vil skje utover kvelden, sier partilederen.

Stemningen i lokalene til Senterpartiet dalte noe da valgdagsmålingen ble presentert. Og noen bante høylytt etter hvert som resultatene fra fylker og kommuner ble presentert. Da hjalp verken sodd, lettøl eller rødvin.

Sin egen usikre situasjon i Nordland har Enoksen visstnok ikke tenkt så mye over, om vi skal tro ham på ordet.

— Det får jeg tenke på senere, sier Enoksen.

Ifølge nestleder Åslaug Marie Haga henger ikke Enoksens posisjon som partileder i en tynn tråd til tross for et foreløpig dårlig valgresultat.

— Nei, jeg tror ikke det, men det er klart vi ikke er fornøyd med resultatet, sier Haga til NTB.