Etter et innledende komitémøte tirsdag er partene på Stortinget enige om rammene for rovdyrforhandlingene.

Den største uenigheten dreier seg om bestanden for ulv og bjørn, samt spørsmålet om nødvergerett for hund. Både Høyre og Frp ønsker også mer lokalt styre. Førstnevnte parti vedtok på sitt landsmøte i helgen å flytte makten fra Direktoratet for naturforvaltning og Statens naturoppsyn til de lokale og regionale rovviltnemndene.

Regjeringspartienes forhandlingsleder, miljø— og energipolitisk talskvinne Eirin Sund i Ap, betegner møtet som veldig positivt.

— Vi har avklart temaer for videre forhandlinger og rekkefølgen på dem. Og alle sitter fortsatt rundt bordet, sier hun.

Neste møte i miljø- og energikomiteen er 19. mai. I mellomtida skal partiene og fløyene diskutere hver for seg. Etter det NTB erfarer, er også forslaget om flytting av rovdyrmakt sentralt i forhandlingsrammen som ble fastlagt tirsdag.

Både Høyre og Frp sier i etterkant av møtet at de fortsatt har håp om å få til det etterlengtede rovdyrforliket innen Stortinget tar ferie i juni. Men Frps komitémedlem Oskar Jarle Grimstad er bekymret over at de reelle forhandlingene ennå ikke har kommet i gang.

— Det er mange ting vi skal ha på plass, og vi har sterkt tidspress. Det er på tide at det blir mer enn bare prat, sier han til NTB.